Ungdomarnas museum

Om Ungdomarnas Museum

Kiviks Museum vill vara även ungdomarnas eget aktivitetsmuseum och mötesplats. Vi gör det genom aktivitetsdagar, tävlingar, fototävlingar på Instagram och andra aktiviteter. Ett museum ska vara en mötesplats för alla åldrar och intressen. Samlingarna kan visserligen vara en utgångspunkt, men just Dina idéer vill vi lyssna på om vad man kan prata om, göra och skapa som är roligt för dig mellan 13-19 år.

2021 hade vi två uppskattade fototävlingar på Instagram. Båda tävlingarna avgjordes med fina priser och blev utställningar på museet: Häftigaste epatraktorn och Bästa sommarminnet

2022 har vi teknikworkshop för ungdomar 13-17 år under Sportlovet (22/2) i samarbete med med Österlens Motor- & Teknikförening kl. 15.30-19.30. Tävlingen Bästa alkoholfria sommardrinken pågår på Instagram den 17/6 – 14/7 och avgörs på museet den 15 juli av en professionell jury bestående av Elisabeth Knöppel, mustciceron, och Eva Gilck, matkreatör. Ungdomarnas eget museum blir en aktivitetsdag den 4/7 kl. 13-17 med tipsrunda, TikTok och andra kul aktiviteter. Den 16 juli till 13 augusti pågår vår tävling Bästa sommarlifehack på Instagram. Vi planerar också för ungdomsaktiviteter kopplade till högstadieskolor under hösten och för friluftsaktiviteter.

Är du mellan 13-19 år? – Var med och påverka hur Österlens äldsta museum kan bli en mötesplats även för ungdomar!

P.S. Givetvis är museet öppet som vanligt även för dig som är över 19 år, men vi vet inte om discomusiken är igång…