Ungdomarnas museum

Om Ungdomarnas Museum

Kiviks Museum vill vara även ungdomarnas eget aktivitetsmuseum och mötesplats. Vi gör det genom aktivitetsdagar, tävlingar, fototävlingar på Instagram och andra aktiviteter. Ett museum ska vara en mötesplats för alla åldrar och intressen. Samlingarna kan visserligen vara en utgångspunkt, men just Dina idéer vill vi lyssna på om vad man kan prata om, göra och skapa som är roligt för dig mellan 13-19 år.

2021 hade vi två uppskattade fototävlingar på Instagram. Båda tävlingarna avgjordes med fina priser och blev utställningar på museet: Häftigaste epatraktorn och Bästa sommarminnet

2022 hade vi teknikworkshop för ungdomar 13-17 år under Sportlovet i samarbete med med Österlens Motor- & Teknikförening. Tävlingen Bästa alkoholfria sommardrinken pågick på Instagram under sommaren.

Under 2023 har även ett projekt för ungdomar och unga vuxna inom LSS prövats, finansierat av Stiftelsen Kiviks Museum & Arkiv med projektstöd från C.F. Lundströms Stiftelse.

Ungdomarnas eget museum vill skapa meningsfulla aktiviteter för dig mellan 13-19 år. Vi planerar också för ungdomsaktiviteter kopplade till högstadieskolor och för friluftsaktiviteter.

Är du mellan 13-19 år? – Var med och påverka hur Österlens äldsta museum kan bli en mötesplats även för ungdomar!

P.S. Givetvis är museet öppet som vanligt även för dig som är över 19 år, men vi vet inte om discomusiken är igång…