Hundraårsdag att minnas!

Den 11 november uppmärksammas hundraårsminnet av vapenstilleståndet efter Första världskriget över hela världen. Så även på Kiviks Museum, som i ett internationellt samarbete med Imperial War Museum i London har uppmärksammat Första världskriget i en serie utställningar 2014-2018, vilket vi varit ensamma om i Sverige. Kriget, som skulle skapa evig världsfred, kom istället att lägga grunden till en mängd konflikter som fortsatt än i vår tid, och kom också att totalt förändra världens moderna historia.

I samband med vapenstilleståndsdagen uppmärksammar vi på Kiviks Museum, tillsammans med museer i hela världen, den bräckliga freden. Vi tänker på att människor fortfarande dödas, skadas, flyr och tvingas försvinna i krig och konflikter över hela världen.

Utställningen på Kiviks Museum om Första världskrigets konsekvenser i världen, Europa och i Sverige pågår 2014-2019.