Tre nya utställningar i juli

Tre nya utställningar i juli!

Hittills under juli månad har vi hunnit öppna upp tre nya utställningar på Kiviks Museum:

Rädda Hanöbukten!

Årets utställning handlar om cirkulär ekonomi och hur vi måste tänka om för att kunna ställa om och därmed rädda våra kuster, vatten och vår miljö. Kom och låt dig inspireras och lär dig mer om cirkulär ekonomi! Ett samarbete med World Maritime University och Samverkan för Hanöbukten. Utställningen pågår till 31 december.

Kiviks Scoutkår

Kiviks Scoutkår startade redan i sin första form under 1940-talet. Från 1960-talet fram till slutet av 1990-talet var verksamheten en av de mest omfattande i Skåne med flera olika läger och barn- och ungdomsverksamheter. Föreningen tvingades dock lägga ner sin verksamhet 2016 och utställningen skildrar verksamhetens mångfald. Kiviks Museum har tagit hand om scoutkårens arkiv, som kommer att bli sökbart under senhösten. Utställningen är en permanent del av Museets utställningar.

Kiviks AIF

Kiviks AIF, KAIF, har fått en egen utställning på Kiviks Museum. Sedan tidigare har vi delar av KAIF:s arkiv. Alvar Nilsson var en mångårig eldsjäl och ledare för friidrottssektionen inom KAIF. Under 1950- fram till 1980-talen var KAIF:s friidrottare svårslagna och många mästerskap både hölls och togs hem av Kivlingar och personer som tävlade för KAIF. Utställningen består av delar av Alvar Nilssons många pokaler och vinster, och är en permanent del av Museets utställningar.